Myntbokanmeldelser – A Guide Book of Morgan Silver Dollars av Q David Powers

Av | februar 6, 2023

Den andre utgaven av «A Guide Book of Morgan Silver Dollars, A complete History and Price Guide» ble utgitt i pocketform 31. mars 2005.

Det første kapittelet diskuterte appellen og utfordringene ved å samle inn Morgan Dollars og noen få ting om historien til Morgan Dollar. Mens det bare er 5 og 1/2 sider langt, er det første kapittelet fylt med interessante fakta. Når du går inn i kapittel to, går boken et stykke tilbake og diskuterte historien til dollarmynter generelt tilbake til de spanske malte dollarene, deretter mynteloven av 1792 og hvordan amerikansk mynt begynte. Det er flere avsnitt som diskuterer de tidlige dollarmyntene, deres popularitet eller mangel på dem, og hvordan dollaren ble eliminert og erstattet med Trade Dollar.

Boken gjør en veldig anstendig jobb med å beskrive hendelsene som skjedde i løpet av denne tidsperioden, som de urovekkende tidene for sølvselskaper og det politiske engasjementet for å hjelpe dem som til slutt førte til Morgan Dollar. Kapittel 3 og 4 er spekket med utmerket informasjon om designprosessen for Morgan Dollar og pregeprosessen. For en ny samler er dette veldig god informasjon.

Kapittel 5 diskuterer de fem, ja fem forskjellige myntene som produserte Morgan Dollars, selv om Denver-mynten bare produserte Morgan Dollars i ett år, året 1921. Kapittel fem gir også litt historie om hver av myntene.

Kapittel 6 diskuterer de forskjellige mengder sølvdollar som ble oppdaget lenge etter dollarens bortgang. Noen trodde en gang skremmedatoer var rikelig da det amerikanske finansdepartementet begynte å gi ut og selge sølvdollar holdt i hvelv i årevis.

Kapittel 7 går nærmere inn på de forskjellige måtene du kan samle inn Morgan Dollars på. Hvis du i det hele tatt er kjent med Morgan Dollars, så vet du at det finnes en rekke måter å samle denne ettertraktede mynten på. Kapittel 7 vil gi deg mange ideer for å hjelpe deg med å begrense måten du kanskje vil samle denne serien på

Kapittel 8 diskuterer karaktersetting og ANA-karakterskalaen. Hvis du er kjent med vekten, så er det ikke mye nytt her. Det er også her jeg tror boken kan tåle en viss forbedring. Det er bilder som gir eksempler for hver klasse, men som de fleste, om ikke alle bøker om karaktersetting, er det bare beskrivelser for MS60 og høyere. Jeg skulle gjerne sett store bilder for hver MS-karakter. Dette vil gi samlere en klar indikasjon på virkningen av posemerker i forhold til gradering.

Kapittel 9 diskuterer de mange variantene i Morgan-serien, mens kapittel 10 er der bokens virkelige kjøtt er. Kapittel 10 inneholder en side for hvert eneste år og mynte i hele Morgan Dollar-serien. Hver side inneholder informasjon om innsamlingsnøkler, sirkulasjonsstreik, prøvelignende mynter, prisguide, tilgjengelighetsguide, opplag og distribusjon og varianter. Hver side er proppfull med informasjon som er veldig spesifikk for hver dato og mint. I tillegg er det en oppsummering for hvert år som diskuterte ting som skjedde på den tiden og annen generell informasjon om Morgan Dollars for det året. Denne typen informasjon tok uten tvil år å samle inn og er uvurderlig for den seriøse Morgan Dollar-samleren.

Kapittel 10 er det desidert lengste og gir utrolige detaljer for hvert eneste år og mint i Morgan-serien. Det er én side for hver dato/mynt som gir informasjon som optimal innsamlingsgrad, PCGS-populasjon (selv om den er utdatert ettersom flere mynter blir sertifisert), estimert feltpopulasjon, totalt opplag, varianter, etc. I tillegg er det en side for hvert år som diskuterer innsamling og hvordan livet var det aktuelle året. I alt er kapittel 10 for serien Morgan Dollar-samler.

Oppsummert, hvis du er en serie Morgan Dollar samler, eller bare en nybegynner, er dette en må ha bok. Informasjonen i denne boken er utrolig og gir samleren utrolig informasjon om å samle inn en av de mest populære myntene som er samlet inn i dag.

Denne boken får 4 1/2 stjerner.

Hvis denne boken hadde blåst opp bilder av mynter av typen Mint State, ville den ha rangert 5. Siden Morgan Dollar er mest ønsket i Mint State, undrer det meg hvorfor graderte bilder ikke er gitt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *