mynter bergen

Av | juni 8, 2023

Mynter Bergen er en myntbutikk i sentrum av Bergen som har spesialisert seg på kjøp og salg av gamle mynter og sedler. Butikken har en stor samling av mynter fra ulike tidsperioder i Norge og resten av verden.

Mynter Bergen ble grunnlagt av Jan-Eric Larsen i 1985, og har siden den gang vært en viktig aktør på det norske myntmarkedet. Butikken tilbyr også tjenester som vurdering og taksering av myntsamlinger og en rekke andre numismatiske tjenester.

Mynter Bergen er en populær destinasjon for både samlere og investorer som er interessert i å kjøpe eller selge antikke mynter og sedler. Butikken har et bredt utvalg av mynter, inkludert norske mynter fra 1600-tallet til moderne minnemynter.

En av de mest populære samlingene hos Mynter Bergen er vikingmynt-samlingen der man finner mynter fra vikingtiden, inkludert mynter fra tidlige handelssteder og mynter fra vikingkonger og -høvdinger. Disse myntene gir et spennende innblikk i Norges historie og utvikling.

Mynter Bergen er imidlertid mer enn bare en butikk – den er også et møtested for numismatiske entusiaster, gjerne med kaffe og diskusjon i en uformell atmosfære om mynter og samlingrelaterte tema. Butikken har også et eget museum der man kan se noen av de mest verdifulle og eksklusive myntene fra den antikke verden.

Alt i alt er Mynter Bergen en spennende og interessant butikk for alle som er interessert i numismatikk og historie. Enten du er en erfaren samler eller en nybegynner – vil du finne mye å glede deg over i denne butikken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *