Når bør du outsource?

Av | februar 11, 2023

En måte å kurere utsettelse er å sette ut det du hater. I stedet for å sette tidsfrister for deg selv, sett tidsfrister for andre mennesker. Det er få ting du ikke kan outsource i dag. Så den første anelsen du har om at du bør outsource noe er at du misliker det.

Men det er mer enn det.

Gir det mening monetært?

Ofte blir tingene du hater å gjøre ansett (i det minste av deg) for å være underlige oppgaver. Oppgaver som bokføring, dataregistrering, posting av blogginnlegg og så videre. Dette er oppgaver som er modne for outsourcing fordi de er kjedelige (for deg) og mer enn sannsynlig kan du tjene mer penger ved å outsource det og vende fokuset til den viktigste pengeskaperen din.

Er du dyktig til å gjøre det?

Mange ting du hater å gjøre er sannsynligvis ganske enkelt fordi du ikke er flink til å gjøre dem. Det er greit å ikke være flink til å gjøre alt. Dette betyr ikke at du er mangelfull. Det betyr bare at du ikke kan gjøre en god jobb med å gjøre noe du ikke er opplært til og ikke har talent for. Det er greit og ikke et tegn på svakhet fra din side.

Et godt eksempel er grafisk design eller nettstedbygging. Hvis dette ikke er kjernefunksjonen for virksomheten din, tar det sannsynligvis ti ganger så lang tid å gjøre det, og det ser dårlig utført til å starte opp.

Du vil heller svømme (golf, fiske osv…)

Noen ganger hater du å gjøre noe bare fordi det tar bort fra tingene du virkelig ønsker å gjøre. Når virksomheten din kommer til et visst punkt, er det fornuftig å begynne å outsource ulike aktiviteter slik at du kan gjøre andre ting du synes er gøy å gjøre.

Tommelfingerregelen er at hvis det ikke er hovedlinjen din, er outsourcing helt greit. Den andre tingen er, hvis du kan outsource det for mindre enn du kan tjene på prosjektet, så er du også i forkant av spillet. Selvfølgelig vil du at outsourcerne skal gjøre det like bra som du ville for jobben, så velg outsourcerne dine med omhu og betal dem en rettferdig lønn.

Finn Outsourcers

For å finne outsourcere og entreprenører, se på Upwork.com, eller til og med i din lokale rubrikkseksjon. Gjennomfør en grundig undersøkelse om personene du kommer til å stole på med dette arbeidet for å sikre at det ikke er noen problemer. Sjekk attester og referanser for å sikre at personene er legitime.

Sett alt dette sammen, hvis du hater å gjøre visse oppgaver, er det å foretrekke å outsource. Faktisk, hvis du ikke outsourcer disse oppgavene, gjør du deg selv og din bedrift en bjørnetjeneste.

Selv om du ikke kan få deg selv til å outsource enkelte ting i virksomheten din, bør du vurdere å sette ut noen huslige oppgaver som plenpleie og husvask for å hjelpe deg med å lette presset på livet ditt mens du bygger opp virksomheten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *