Ombestem deg

Av | mars 10, 2023

«Pivoting», foreslått av Abraham-Hicks, forfatter av «Ask and It Is Given», lar deg bokstavelig talt skifte tankegang fra én idé til dens polare motsetning.

Vi kan nok alle huske å ha hørt (eller sagt) at det er to sider av hver mynt på et tidspunkt i livet vårt. Å holde en mynt er å holde begge sider samtidig. Men når vi tenker på en sak, er spørsmålet vi bør stille oss selv: Hvilken side er spiss, øyet er synlig?

Den ene siden av mynten er ikke mer nøyaktig enn den andre. Det handler om valg og dømmekraften som er iboende i hver person. Å ombestemme seg er ganske enkelt å bestemme at du foretrekker en idé fremfor en annen (i motsetning til det motsatte). Det er like enkelt som å kaste en mynt.

Vanskeligheten er å gi slipp på motstanden mot å endre mening. Vi holder fast ved vår tro. Jo mer vi tror på noe, jo mer knyttet blir vi. Jo mer vi tror på noe, jo mer våre erfaringer rettferdiggjør den troen, som loven om tiltrekning, jo mer begrunnelse får vi for en tro, jo mer sannsynlig tror vi at den er «riktig» og det motsatte er «gal».

Men det er ikke realiteten. Det ville fungere på samme måte hvis vi hadde den motsatte troen. Vi ville ha hatt mange bevis på riktigheten, og som sådan ville vi ha trodd det motsatte «feil».

Hver gang vi ombestemmer oss, må vi gi slipp på byrden av dømmekraft, skyld og skam, fordi vi har investert så mye av oss selv i vår tro. Å endre vår tro betyr å innrømme det vi gjorde og tro at vi tok feil. Kraften til å endre tankene våre blir en trussel mot vårt ego og selvtillit. Plutselig ombestemmelse blir noe vi frykter og unngår.

Her er en teknikk fra Abraham-Hicks som kan hjelpe oss å endre tankegangen vår. Ta frem et stykke papir og skriv på det eventuelle tro du har som du vil endre. Legg merke til hvordan det føles når du leser det du nettopp skrev.

Skriv nå en annen tro under det, uansett hva du skriver som får deg til å tenke. Skriv deretter i parentes om denne andre troen er bedre, verre eller den samme som den første.

Etter det, fortsett å skrive ned alle trosretninger som dukker opp. Det du vil finne er at når du fortsetter øvelsen, vil du konsekvent begynne å skrive ned bedre følelser med mindre og mindre tro på de dårligere troene.

Alle metoder for å endre mening er imidlertid basert på det samme grunnleggende prinsippet: at du har makt (og rett) til å ombestemme deg når som helst.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *