Rare, men sanne olympiske historier: ting du ikke visste om OL

Av | mars 9, 2023

2012 bringer oss nok et OL-år, og det er en spennende tid for sportsfans og OL-supportere. I de kommende månedene vil vi se idrettsutøvere trene og forberede seg til begivenhetene sine, og nå er det på tide å rote til landet ditt og favorittdeltakerne dine. I ånden til OL er her noen rare, men sanne OL-historier verdt å bringe videre.

kanadiske Lonnie– Ved vinterlekene 2002 i Salt Lake City sto Canadas hockeylag overfor en skikkelig utfordring. Oddsen var stablet mot dem, men da kampene startet så det ut til at de hadde mer hell med seg på dagen. Både mennene og kvinnene vant finalen og spurte: «Hvor kom lykken deres fra?» Det reiste et spørsmål. Etter seremonien innrømmet snøproduksjonsmannskapet (kanadiere selv) at de hadde begravd en dollarmynt under den sentrale snøen. Den mynten er nå i Hockey Hall of Fame.

Walk Winner – Hva med å subtilt bli med i de olympiske leker i dag? Tror du at du kommer hjem med en koffert full av medaljer? Det var det irske John Pius Boland gjorde ved de første moderne olympiske leker i 1896. Han ble foreldreløs i en alder av 12 og fosterforeldrene hans lærte ham å spille tennis. Han og vennen hans hadde spilt for moro skyld og gjort det bra da han bestemte seg for å gå inn i spillet. Han vant singel- og dobbelttitlene.

Den hemmelige styrmannen- I OL i Paris 1900 trengte det nederlandske rolaget en styrmann for å konkurrere. En styrmann er en (helst liten) person som sitter i enden av båten og roper «Ro! Ro! Ro!» Å etablere en rytme med årene. Det nederlandske laget trakk en liten gutt fra mengden og valgte ham som styrmann. Det var et tett løp, men nederlenderne vant, delvis takket være et flott rop fra den yngre gutten. Han tok seiersbildet sitt og forsvant så. De visste ikke navnet hans og alderen hans, og han vil ikke bli sett igjen.

Muhammad Alis tapte medalje- I året Sannheten om Alis gullmedalje ved OL i Roma i 1960 blir kanskje aldri kjent. 18-åringen, kjent under fødenavnet Cassius Clay, vant en gullmedalje i boksing. Men da ble han ikke ansett som en helt. Rasismen var fortsatt utbredt i hjembyen Louisville, Kentucky, og hovedhistorien var at han kastet gullmedaljen sin i elven og sa at han var så sliten. Dykkere har lett etter den, men den er ikke funnet ennå. Ali sa senere at han kan ha forlagt medaljen. Uansett ga OL-tjenestemenn ham en plass i 1996-seremonien.

Hva er noen favoritt-OL-historier eller -legender?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *