Saddle Ridge Hoard og California Gold Rush

Av | mars 5, 2023

I 2013 gikk et par som bodde i California tur med hunden sin på en sti innenfor eiendomsgrensene deres inntil ektemannen oppdaget en rusten metallboks som stakk opp av bakken. Han gravde boksen opp av bakken. Da han løftet den, fant han ut at den var ekstremt tung. De fikk snart vite hvorfor når lokket sprakk opp og avslørte en gullmynt. Paret ble i ekstase og dro ivrig dunken hjem til huset deres. Mens de utforsket beholderen, trakk de ut mange flere gullmynter. De kom raskt tilbake til stedet og gravde området etter flere bokser. Til deres forbauselse gravde de ut syv andre beholdere i forskjellige størrelser, fylt med flere gullmynter. Hele beholdningen utgjorde 1427 gullmynter. Et flertall av dem var Double Eagle $20 stykker. $10 og $5 gullbrikker var mye færre i antall. Den pålydende verdien av Hoard utgjorde omtrent $28.000.

Så hvorfor ble disse verdifulle myntene begravet der? To teorier kommer frem. For det første, folk som ikke stoler på banker, gjemmer ofte pengene sine på et skjult sted, for eksempel i en madrass eller et underjordisk hvelv i bakgården. Men de dør før de henter de lagrede kontantene sine, og noen andre snubler over det år senere. For det andre, banditter som stjeler penger, forfulgt av myndighetene, begraver byttet sitt til de kommer tilbake for å hente det, men de kommer aldri til det.

I følge en artikkel på nettstedet «Mashable», The Crazy True History of the Saddle Ridge Gold Coin, forfatteren Lance Ulanoff og annet personell på nettstedet oppdaget sannsynlig informasjon om hvor skatten kom fra. I kopien av 10. august 1901 av Bulletin fra American Iron and Steel Association, $30 000 pålydende verdi i gullmynter ble stjålet fra San Francisco Mint og ble aldri gjenfunnet. Ytterligere undersøkelser avslørte at en ansatt, Walter Dimmick, som jobbet ved mynten mellom 1898 og 1901, ble siktet for å stjele $30 000 i $20 gullmynter. Dimmick ble tatt, men pengene ble aldri gjenfunnet. Interessant nok ga Hoard nesten like mye; hvis $30 000 som ble stjålet viste seg å være hamstringen, som beløper seg til $28 000, hva skjedde med $2000? Kanskje tok tyven den med seg.

Selv om mange tror at skatten ble gjemt etter at myntene ble stjålet, antyder en annen teori at skatten kan ha blitt skjult av et spesielt hemmelighetsfullt samfunn av konfødererte medlemmer kjent som Knights of the Golden Circle som gjemte gullmynter i mange stater for å finansiere en andre borgerkrig. Denne teorien er sannsynlig, men det er lite kjent om disse ridderne. Det har dukket opp få historier om dem.

California Gold Rush begynte i de første månedene av 1848. James Wilson Marshall, en sagbruksoperatør, oppdaget gullklumper mens han bygde et vanndrevet sagbruk langs en elv i den nordlige delen av staten. Snart kom det ut melding om at en mann hadde funnet gull i Sacramento, California. Resten av verden leser om nyhetene. I åtte måneder hadde tusenvis av amerikanere forlatt hjemmene sine og flyttet til California for å lete etter gull. I 1849 flyttet over 100 000 mennesker til California og ble gullgravere. De var ofte kjent som «førtininers». I 1855 bosatte over 600 000 mennesker fra hele verden seg i California for å jakte på gull. På dette tidspunktet hadde gruvearbeidere og prospektører avdekket milliarder av dollar i gull. Det er lite rom for tvil om at Saddle Ridge-myntene ble preget med gullet samlet av Gold Rush-gruvearbeidere. Så det er ikke overraskende at Saddle Ridge Hoard ble oppdaget i «gulllandet» California og at de fleste av myntene ble preget mellom 1847 og 1894 ved San Francisco Mint.

Oppdagelsen av Saddle Ridge Hoard er sammenvevd med California Gold Rush. Hvis gruvearbeidere ikke hadde kommet til California og ikke jobbet flittig for å finne så mye gull, ville Saddle Ridge Hoard aldri eksistert. Disse gullmyntene gjenspeiler suksessen til så mye avdekket gull fra 1849 til 1855. Måneder etter oppdagelsen av Hoard tillot paret et meget anerkjent myntfirma å håndtere og selge de fleste gullmyntene. I 2014 ble de auksjonert ut til publikum for over 10 millioner dollar. Det viser at den dag i dag, etter så mange år, fortsetter gullrushet å påvirke individuell rikdom.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *