Se begge sider av en mynt: Kapittel 7 Konkurs

Av | februar 15, 2023

Innlevering av kapittel 7-konkurs kan vise seg å være et godt alternativ når en person føler seg overveldet i gjeld og ikke er i stand til å betale tilbake alle. Selv om det er en vanskelig beslutning å ta og hele prosessen er tidkrevende, men det virker som det eneste riktige valget i den dårlige økonomiske fasen.

Innlevering av kapittel 7 vil hjelpe deg å få litt lettelse:-

Hvis du tenker på samme måte så tar du ikke helt feil. Når gjelden din begynner å påvirke ditt personlige liv som forholdet ditt, evnen til å sove, så føler du at å erklære konkurs er det eneste alternativet du sitter igjen med. Du vil kunne kvitte deg med det meste av gjelden din og kan starte på nytt.

Denne saken har også en annen side:-

Nå er det på tide å snu mynten og se den mørkere siden av å gå konkurs. Hvis du begjærer deg konkurs, ødelegger det kredittresultatet vårt fullstendig. Du må begynne på nytt for å bygge en ny kredittscore. Og du vil ikke være kvalifisert for en ny kreditt for en bestemt tidsperiode.

Ting som bør tas vare på før du begjærer kapittel 7 konkurs:-

  • Du må sjekke kvalifikasjonskriteriene i kapittel 7 i staten din og sørge for at du er kvalifisert til å sende inn en. Det avhenger av mange faktorer som medianinntekten til staten og valg av rett konkursdomstol.

  • Når du har sendt inn den offisielle begjæringen, er ikke dine økonomiske anliggender personlige lenger. Skifteretten har sterk makt til å blande seg inn i dine økonomiske forhold.

  • Du godtar en betingelse om at kapittel 7-konkursforvalteren kan selge alle dine ikke-unntatte eiendeler.

  • Noen få stater gir muligheten til å velge mellom statlige unntakslover og føderale unntakslover. Det er bedre å sjekke om staten din gir det valget eller ikke. Og hvis ja, bør du sammenligne begge sett med unntakslover og velge den rette i henhold til deg.

  • Det er ikke en umiddelbar prosess, og viktigst av alt, den kan ikke bli kvitt all gjelden din. Noen få gjeld er ufrivillige.

  • En konkursadvokat spiller en viktig rolle i hele prosessen. Å velge riktig advokat er det viktigste. Du bør ikke skjule noen detaljer knyttet til din økonomi fra konkursadvokaten din.

  • Du kan ikke behandle venner eller familiemedlemmer annerledes når det gjelder å betale tilbake gjelden.

  • Selv etter at du har fått innfridd gjelden din, har bostyrer og kreditorer en frist på 2 måneder til å utfordre frigjøringsretten din.

  • Det tar nesten 4-6 måneder etter innlevering for å få innfridd gjelden din.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *