shorte krypto

Av | mai 6, 2023

Valutaer

Mang en investorer har benyttet teknikken å shorte kryptovalutaer, spesielt de mest volatile og usikre valutaene som Bitcoin. Men hva betyr det egentlig å shorte kryptovalutaer, og hvorfor velger noen å gjøre det?

Shorting i aksjefond og kryptovaluta

Shorting betyr enkelt og greit at man satser på at prisen vil falle, og selger derfor en asset man ikke har i håp om å kjøpe den tilbake på et lavere nivå og tjene på differansen. Omvendt, når man kjøper en aksje eller kryptovaluta, så betyr det at man ønsker at prisen vil stige.

Shorting i aksjefond har vært utbredt i mange år, men teknikken har blitt mer populært også innenfor kryptovalutaer. I følge analyser fra 2018 er det anslått at omtrent 85% av investorer i kryptovaluta først og fremst kjøper og holder på lang sikt, mens kun 15% har valgt å shorte.

Hvorfor shorte kryptovaluta?

Det er naturligvis flere faktorer som kan føre til at noen velger shorting som investeringsstrategi, men det mest åpenbare er selvsagt risikoaversjon. Investorer som er usikre på markedet og som tror at prisen på kryptovaluta vil falle, kan velge å shorte for å beskytte seg mot et potensielt tap.

En annen faktor som kan føre til at noen velger shorting, er muligheten for å tjene på et høyere antall trades. Kryptovalutamarkedet er kjent for å være ekstremt volatile og kurvens bevegelser kan endre seg flere ganger i løpet av en dag. Dette gjør det mulig for investorer å tjene på et høyere antall trades på en kortere periode – det kan være både god og dårlig avhengig av markedet.

Det kan også være at noen velger å shorte kryptovaluta på grunn av spesielle markedsforhold. For eksempel kan det være en situasjon hvor frykt eller usikkerhet dominerer markedet, noe som fører til at prisen på kryptovaluta faller. Dette kan være en god tid å shorte fordi investorer kan forvente at prisen vil falle enda mer.

Risikoen ved shorting

Men selv om mange investorer har funnet god grunn til å shorte kryptomarkedet, er det likevel et betydelig risiko ved denne formen for handel. For det første kan markedsforholdet raskt endres og investorer kan miste muligheten for å selge assets til en høyere pris.

For det andre, kan shorting føre til en ubalansert markedskur, spesielt i situasjoner hvor det er høy interesse for å selge kryptavaluta. Tenk på det på denne måten: når en investor velger å shorte og selger assets uten å faktisk eie dem, kan det føre til en høyere salgsinteresse enn kjøpsinteresse, som kan føre til at prisen på kryptovaluta faller – selv om scoren på markedsomsetningen blir holdt stabil.

Konklusjon

Shorting kryptovaluta kan være en god strategi for noen investorer som ønsker å beskytte seg mot mulige tap eller ønsker å tjene på et høyere antall trades. Men det er også viktig å forstå risikoen, og å være oppmerksom på markedsforhold som kan føre til at prisene kan endre seg raskt. Som med alle investeringer, er det viktig å foreta grundige vurderinger og å ha en god strategi på plass.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *