Sjeldne amerikanske mynter og 1981 amerikanske assay-sølvdollar

Av | mars 7, 2023

Den amerikanske analysekommisjonen Den ble opprettet ved mynteloven av 1792 og fortsatte å fungere til 1971, men edle metaller ble ikke brukt i amerikanske mynter.

Han ble ikke utnevnt til kommisjonen i 1977. Så i året I 1980 signerte president Jimmy Carter lovgivning for å avskaffe kommisjonen helt.

Disse er I 1981 ble Assay One Ounce Silver Dollar den sjeldneste amerikanske mynten som ikke ble preget av US Mint.

Assay Commissions jobb var å føre tilsyn med den årlige testingen av gull-, sølv- og metallmynter produsert av United States Mint for å sikre at de oppfylte spesifikasjonene. Det ble truffet ved Philadelphia Mint de fleste årene siden 1797.

På slutten av 1960-tallet hadde Defense Logistics Agency mer enn 165 millioner unser sølv i lageret. Den føderale regjeringen solgte mye av dette sølvet i 1980 og 1981.

Etter at US Mint sluttet å bruke sølv, ble den amerikanske regjeringen tvunget til å selge ut noe av det til publikum for å stabilisere det blomstrende sølvmarkedet som ble skapt delvis av at Hunt-brødrene lagret store mengder sølv.

California Continental Coin Company kjøpte store mengder sølv fra den amerikanske regjeringens egne aksjer. 1 oz runder, samt 10 oz og 100 oz barer ble myntet i 1981.

De fortalte frimodig alle at den var laget av sølv lagret på oppdagelsesreisendes kontor i San Francisco. PRAGET FRA USA LAGERSTØLV Og Tidligere lagret på US ASSAY OFFICE i San Francisco. Mange som kjøper disse oksene fortsetter å tro at de ble laget av US Mint i San Francisco for utstillingskontoret.

CC på baksiden indikerer en kontinental mynt i stedet for en Carson CT, noe som øker forvirringen. Disse bullion-rundene er representert av leverandørene som ment av den amerikanske regjeringen for offentlig distribusjonsformål.

Forsiden viser en amerikansk skallet ørn som flyr foran det amerikanske flagget. Legenden over ørnen sier «one troy ounce 31,1 grams» og legenden under «.999 fine silver commercial grade» har olivengrener mellom ordene rundt kanten. Designet minner om US Mint-mynter, men ikke like detaljert.

Midt på baksiden står det «Tidligere lagret på US Assay Office, San Francisco,» med CC-logoen under. Legenden «Struck from US Strategic Reserve Silver» omgir grensen, og datoen 1981 er flankert av 3 stjerner på hver side.

Disse er litt vanskeligere å finne enn Engelhard Prospector eller andre sølvrunder, men det er ikke akkurat sjeldne amerikanske mynter. De er et eksempel på den amerikanske edelmetallhistorien som gikk foran prospektøren for et år siden.

10 unse og 100 unse sølvbarrer har de samme spesifikasjonene trykt på dem, men er ikke lett å forveksle med faktiske US Mint-produkter. De ser ut som vanlige bullion barer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *