Sjeldne amerikanske mynter og Morgan Dollar Branch Mint Proofs

Av | februar 21, 2023

Det er en utbredt oppfatning at Philadelphia er den eneste amerikanske mynten som produserer beviste Morgan-sølvdollar. Dette er generelt sant, men de andre 3 myntene slo av og til også bevis. Disse myntene ble slått med det ekstra trykket, fra høypolerte dyser, en om gangen og håndtert med ekstra forsiktighet.

Alle diesene for Morgan og Peace-sølvdollar ble laget i Philadelphia. De siste trinnene med nedvasking og polering ble utført når dysene ankom de respektive grenene.

På grunn av det lave opplagsantallet av mynteprøver for grener, og hvor sjelden de ble slått, er det vanlig å anta at myntprøvetrykk for grener bare var modifikasjoner av forretningsformene. Den største kjente grenen myntsikre produksjonen utgjør 24 eksempler.

Det er mye kontrovers og formodninger rundt disse myntene. Det er vanskelig å fastslå positivt at en mynt virkelig er en gren myntbevis. Disse eksemplene viser vanligvis ikke de firkantede felgene eller de dristige designdetaljene til Philadelphia-sikre sølvdollar.

Ansatte i de tre myntegrenene var ikke erfarne i slående kvalitetsmynter. Derfor fikk disse myntene ikke oppmerksomheten på detaljer som Philadelphia-versjonene fikk.

Proof-mynter fra de 3 grenene er vanskelig å skille fra eksepsjonelle proof-lignende forretningsstreik. Det betyr at de må være autentisert av en ekspert på området.

Avdøde Walter Breen ble ansett for å være den ultimate autoritet på emnet. Han hadde autentisert disse myntene siden 1963, og var muligens den eneste eksperten nok til å autentisere mynter som bevis som stammer fra en grenmynte.

Mynthandler i Montana, Wayne Miller, kan være en nær andreplass etter Walter Breen på dette feltet. Jeg er ikke sikker på hvem PCGS eller NGC bruker til dette formålet.

Autentisering starter med myntposter som indikerer at den respektive grenen hadde produsert prøvemynter i et gitt år. Eksistensen av mynten må være godt dokumentert til å begynne med.

De godt dokumenterte datoene, bevismyntene ble slått ved grenmyntene er:

· 1879-O, 12 stykker, hvorav 4 er kjent for å eksistere.

· 1883-O, 12 stykker, hvorav 2 er kjent for å eksistere.

· 1893-CC, 12 stykker, hvorav 4 er kjent for å eksistere.

· 1921-S, 24 stykker, hvorav 5 er kjent for å eksistere.

Det er andre datoer som viser klare beviskvaliteter, for eksempel 1887-O, 1883-CC, 1884-CC og 1895-O, men ikke tilstrekkelige myntposter.

Disse eksemplene er mer enn bare bevislignende. Det eksisterer legitime ulike meninger blant flere ledende og kunnskapsrike eksperter om hvorvidt dette er ekte prøvemynter produsert på myntfilialen eller bare prøvemynter.

De godt dokumenterte datoene er kjent som klasse I-bevis produsert av grenmyntene. 1879-O er sannsynligvis den mest kjente, fordi den minnes gjenåpningen av New Orleans-mynten, stengt siden 1861.

1893-CC ble truffet for stengingen av Carson City Mint. 1921-årene ble truffet for mynthandlerne Farran Zerbe og Henry Chapman. Jeg kan imidlertid ikke finne noen minnesgrunn for produksjonen av 1883-O-versjonen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *