Sjeldne amerikanske og utenlandske mynter

Av | februar 16, 2023

For alle amerikanske mynter, slå dem opp i guideboken til amerikanske mynter. Dollarmyntene er verdt minimum $6 hver, de indiske centene er alt fra 25 cent hver og oppover. Penningen med 2 av de samme sidene er en tryllekunstners mynt (Du vinner alltid flippen). Når det gjelder utenlandske mynter, har de egentlig ingen verdi med mindre de er sølv. Hvis papirpengene var våte, fra elven, er de sannsynligvis i dårlig stand og lite samleobjekter.

Den utenlandske mynten du beskriver er en irsk penny i bronse med en høne og kyllinger. Verdien avhenger av mengden slitasje, dens knapphet og etterspørselen etter den. Det ble preget 17,52 millioner det året av en design brukt 1928-68. Det kan være verdt fra ca 0,10 med kraftig slitasje til rundt 0,50 med middels slitasje til kanskje 2 dollar med lett slitasje. Hvis du viser de andre etter land, valør og dato, kan jeg også gi verdiområder for dem. Du kan også prøve et bibliotek for en kopi av Standard Catalog of World Coins for mer interessant informasjon, bilder og verdier.

Beløpet mynten kan være verdt er basert på noen få faktorer: 1943 Cent Truly Being kobberspesifikasjonene nedenfor) Den amerikanske mynten den ble slått på. Myntens tilstand eller karakter. Hvor og hvordan selger du det.

Det er bare noen få Copper 1943-cent som ble laget av myntemnene igjen fra året før, som er verdt tusenvis av dollar. De siste årene har en «1943 S» (San Francisco Mint) kobbermynt gått for rundt $60 000 dollar på auksjon. Jeg husker prisene fra P (Philadelphia) mynte fra rundt 10 000 dollar for mange år siden til 73 000 dollar i nyere tid. Det er mange forfalskninger av denne mynten, så få den autentisert.

Hvis du har en kobberfarget 1943 cent som kan feste seg til en magnet, det jeg tror du kan ha er en 1943 stål cent som noen hadde kobberbelagt, nylig har jeg hørt om mange av disse forfalskningene som dukket opp. Siden to stykker som ble solgt for et år eller to siden og kom på nyhetene.

En ekte kobber 1943 cent veide 3,11 gram, stålene i 1943 veide 2,7 gram og var sinkbelagt. Fra 1944 til 1982 veide den 3,11 gram og var igjen 95 % kobber.

Vokt dere for 1943-mynter sprayet med kobber eller endrede datoer på 1948-centene. Siden i 1943 laget de stålcent. Se om den tiltrekkes av en magnet. Mange mennesker har renset, polert eller belagt øret for å prøve å selge dem som verdifulle. De er overhodet ikke samlebare!

Noen eksterne muligheter er: Det er en øre som ble belagt med noe annet metall. Jeg har sett kobber, bly, loddetinn, tinn sink eller sølv. Jeg har til og med sett øre renset i metallrensemidler som endrer fargen til kobberfarger. De fleste myntbutikker og alle myntshow store eller små vil ha folk som er kunnskapsrike nok til å identifisere denne biten for deg. Disse sjeldne myntene kan, og gjør, selge for det noen er villig til å betale på auksjon.

Det er ingen oversikt over hvor mange 1955 cent som ble laget med denne terningen. Siden alle cent-samlere vil ha en for samlingen, holder prisene seg høye. Salgsprisen er også etter karakter. Karakterskalaen går fra 1 til 70. Listeprisen for en karakter 40 er omtrent $1400 dollar, men i klasse 65 er $37.500 dollar. Så myntene må undersøkes en om gangen for å få en markedsverdi.

1990-centen er en sinkkjerne med kobberbelegg på. Mynten treffer begge sider på en gang, og myntbildet ville ikke være intakt hvis det ikke hadde blitt plassert riktig mellom formene. Platen som bæres på den ene delen av mynten får meg til å tro dette.

Hvis du fortsatt er i tvil, henvender jeg deg gjerne til en myntperson i ditt område. Hvis du skriver tilbake med din generelle plassering som de nærmeste store byene, noen lokale telefonnumre og noen postnumre også for ditt område, kan jeg henvise deg til et amerikansk numismatisk foreningsmedlem/forhandler i nærheten der. De er etiske og pålitelige, eller det er hjelp på de fleste store myntutstillinger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *