Slik finner du falske kinesiske sølvpandamynter på eBay

Av | februar 10, 2023

Hvis du kjøper kinesiske sølv Panda-mynter på eBay, kan du kjøpe en falsk mynt. Mange Panda-mynter som er oppført på eBay er falske. Nesten halvparten ser mistenkelig ut.

Jeg møter sjelden falske sjeldne amerikanske mynter på eBay, men falske pandaer er vanlig.

Jeg kjøpte noen falske pandaer direkte fra Kina for noen år siden, og nå vet jeg hva jeg skal se etter i en falsk. De er lette å få øye på når du vet hva du skal se etter.

Forfalskningene er så godt utført, jeg vil sverge på at China Mint har et nattskift som spesifikt produserer falske versjoner av sine egne høyt ansette sølvmynter. Mine mynter var i kapsler og til og med mynteplastkonvolutter. De så etter hele verden som om de var ekte.

Jeg er ikke sikker på hva som fikk meg til å teste en for autentisitet, men jeg fikk et vilt hår og fortsatte med å fjerne kapselen fra plastposen og deretter mynten fra kapselen.

Det første jeg gjorde var å gi den ringtesten. Det er der du balanserer mynten på tuppen av fingeren og banker på kanten med en Paper Mate-penn. Det skal gi en høy, vedvarende tone. Denne gjorde ikke det. Det bare dunket.

Jeg fikk frem en annen pandamynt jeg vet er ekte og ga den ringtesten. Det ringte hyggelig. Så sammenlignet jeg de to myntene og la merke til at den mistenkte mynten sannsynligvis var 20 % tykkere enn den virkelige versjonen.

Den siste domfellingsprøven var å kutte den i to med en baufil. Det indre metallet var mørkt grått med en sølvbelegg over seg. Jeg prøvde å kontakte den kinesiske distributøren, men de ignorerte forespørselen min om refusjon.

Hva får meg til å tro at China Mint kan produsere forfalskningene så vel som den virkelige versjonen av pandamynten deres? Forfalskningene ligner de ekte i alle detaljer bortsett fra én: kapselen som beskytter dem.

Husker du at jeg sa at de falske pandaene er tykkere enn deres ekte motstykke? For at de skal veie like mye, og ha samme ytterkassedimensjoner, må det være litt ekstra plass i myntekapselen for en tykkere mynt. Og der er den!

Du skjønner, den ekte kinesiske pandaen har tre bittesmå spisser på kapselen for å støtte den tynnere mynten. De falske myntene har ikke disse tre små spissene. Vil du se hvor mange forfalskninger som er på eBay? Se etter de tre små spissene på kapselen.

Når jeg er interessert i en sølvpandamynt hvor jeg ikke ser spissene, kontakter jeg selgeren og ber dem sjekke mynten med ringtesten. Jeg får nesten alltid et svar som «Jeg vet at mynten er ekte. Jeg kommer ikke til å teste den for deg.» Eller, jeg får ikke noe svar i det hele tatt.

Jeg har lyst til å kjøpe myntene og gjøre testen selv og så rapportere det til eBay, hvis de viser seg å være falske. Plutselig rammer virkeligheten meg. Det er en tapt kamp. Det er mitt ord mot selgerens.

Selgeren kan alltid hevde at jeg byttet ut den ekte mynten deres mot en falsk, bare så jeg kunne anklage dem for å selge falske mynter på eBay. Å selge falske mynter på eBay er strengt i strid med eBays retningslinjer og vil få deg utestengt fra å selge på eBay igjen.

Jeg kan ikke på egenhånd stoppe salget av falske mynter på eBay, men jeg kan lære opp potensielle kjøpere som vil lytte, og ikke by på falske mynter. Jeg møter sjelden en falsk Morgan- eller Peace-dollar på eBay, men det er en overflod av falske pandaer til salgs der.

Mens jeg fikk ut falske og ekte Panda-mynter for å fotografere, la jeg også merke til at falske Pandaer ikke eldes like godt som deres ekte motstykker. For fotografier av disse myntene som grafisk viser forskjellen mellom ekte og falske, gå til: http://heritagecoingallery.com/2014/07/20/are-you-aware-of-the-profusion-of-fake-1-oz -kinesisk-sølv-panda-mynter-på-ebay/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *