Slik oppdager du raskt og trygt en falsk 1893-S Morgan Silver Dollar

Av | februar 27, 2023

1893-S Morgan-sølvdollar er så kjent at det eksisterer flere i dag enn det som opprinnelig ble preget. De fleste Counterfeit 1893-S Morgans består av endrede versjoner av eksisterende ekte Morgan-dollar.

Flertallet av 1893-S Morgan-sølvdollar er sertifisert, så hvorfor skulle jeg trenge å vite hvordan jeg forteller en falsk en når jeg ser den? Har ikke NGC og PCGS allerede gjort det for meg?

Jeg har sett falske 1893-S Morgans både gradert og rå. Jeg må anta at PCGS- og NGC-gradere begge vet hvordan de skal oppdage en falsk 1893-S Morgan, så når jeg ser et eksempel på en forfalskning i en holder som ser legitim ut, må jeg regne med at holderen er like falsk som mynten.

Jeg støter også på falsk myntfornektelse. Eiere av disse myntene ønsker ikke å innrømme at de ble lurt til å kjøpe en falsk mynt. Det er en vanskelig pille å svelge, spesielt når eieren betalte topp dollar for en gradert mynt med tillit til at den ble velsignet fra en stor tredjeparts klassifisering.

1893-S dato/myntmerket er den mest verdifulle av Morgan-designede dollar. På grunn av dette har de fleste forfalskede versjoner blitt laget ved å endre enten datoen eller myntmerket.

Det er enkelt å lære å fortelle en falsk 1893-S Morgan, fordi ALLE 100 000 mynter ble laget av samme terning på forsiden. og to omvendte dies. Det gjør diagnosen veldig enkel.

De har alle de samme omvendte egenskapene og ikke så veldig forskjellige omvendte egenskaper. Enhver mynt som ikke har de avslørende diagnostiske egenskapene er falsk. Lær hva du skal se etter, og du kan se en falsk råmynt OG en falsk gradert mynt.

Datoen er nok det enkleste å velge ut. I motsetning til andre dies fra S-, O- eller P-myntene, har datoen en feil og en viss karakteristikk som de endrede myntene ikke vil ha.

Se først nøye på 1. Står den nøyaktig på linje med dentilen rett under den? Kan du tegne en linje rett gjennom midten av begge?

Deretter studerer du det siste tallet. Etter hvert som datoen går skråner den oppover til høyre, i forhold til kanten. 3 er merkbart høyere enn 1 i begynnelsen. Dette er den enkleste måten å raskt oppdage en forfalskning.

Det er ting å sjekke i «T» og «R» på LIBERTY, men de trenger et mikroskop for å oppdage. Det er en liten ripe i «T» og en detalj som ligner «kaninører» i bunnen av «R». ALLE ekte 1893-S Morgans har denne detaljen, hvis du tilfeldigvis har et mikroskop, sjekk ut denne diagnostiske detaljen.

Du trenger egentlig ikke å snu mynten for å gjøre mer diagnostikk på den.

Ytterligere diagnostikk vil bare fortelle deg hvordan endringen ble gjort. Det ekte «S»-myntmerket er klart og avrundet. Det er ikke en grøtaktig blob. Den øverste serif på «S» er en vertikal linje, mens den nederste serif er mer som en trekant.

Den neste mintmark giveaway er justeringen av «S». Den skal være perfekt justert. Jeg har sett «S»-myntemerket merkbart skrått, og det burde det ikke være. Dessuten er «S» litt fylt ut mellom den øvre kurven og skråningen til «S» så vel som den nedre kurven og skråningen.

Siden de fleste falske 1893-S-dollar er endret, fortsett å studere mynten med et 10X-glass. Roter mynten og se etter verktøymerker rundt 9 eller 3 for tegn på datoendringer på forsiden. Endrede mynter er vanligvis 1898-S, 1883-S eller 1893-P.

Ettersom samlerverdiene fortsetter å øke med 1893-S, vil forfalskningene bli enda bedre. Med nye teknologier vil forfalskninger bli nesten perfekte kopier av originalen. Mitt håp er at ettersom teknologier for nøyaktig kopiering av en mynt avanserer, vil teknologier for å oppdage slike kopier også holde tritt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *