smoothie med agurk og mynte

Av | mai 2, 2023

Smoothie med agurk og mynte er en deilig og forfriskende drikk som passer perfekt på varme sommerdager. Denne smoothien er ikke bare en herlig tørstedrikk, men den er også full av vitaminer og mineraler som kroppen din vil sette pris på.

Agurk er en fantastisk ingrediens i smoothie fordi den inneholder mye vann og fiber, noe som gjør at den er både hydrerende og fyller deg opp. I tillegg er agurk rik på vitamin K, C og B-vitaminer, samt mineralene kalium og magnesium. Disse næringsstoffene bidrar til å opprettholde sunne bein, immunsystem og nervefunksjoner.

Mynte er også en flott ingrediens å bruke i smoothie fordi den tilfører en forfriskende smak og kan hjelpe med å berolige fordøyelsen. Mynte inneholder også antioksidanter og vitamin C, som kan bidra til å beskytte kroppen mot frie radikaler og bidra til sterkere immunforsvar.

Her er en oppskrift på en enkel og deilig smoothie med agurk og mynte:

Ingredienser:
– 1 agurk, skrelt og delt i biter
– 1 banan, delt i biter
– En håndfull mynteblader
– 2 dl usøtet mandelmelk
– Isbiter (valgfritt)

Slik gjør du:
1. Ha agurk, banan, mynteblader og mandelmelk i en blender.
2. Blend til alt er godt blandet og smoothien har en jevn konsistens.
3. Tilsett isbiter om ønskelig og blend igjen for å få en mer kjølende og frisk smoothie.
4. Server med en gang og nyt!

Du kan enkelt justere oppskriften etter egne preferanser – hvis du liker smoothien mer søt kan du tilsette en teskje honning eller agave sirup. Du kan også tilsette andre ingredienser som sitronsaft, ingefær eller spinat for å få enda flere næringsstoffer og smak. Denne smoothien med agurk og mynte er en super måte å få i seg grønnsaker og vitamin C på, samtidig som den smaker godt og er enkelt å lage. Prøv den selv neste gang du trenger en sunn og oppfriskende drink!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *