Sunn livsstil: Farlige forurensninger kommer inn i vannforsyningen vår til tross for kvalitetsstandarder

Av | april 2, 2023

Du lurer sikkert på «Hvordan kan dette skje?» og «Gjør noen dette med vilje?» For å svare på begge spørsmålene trenger vi bare å referere til en CDC-rapport som estimerte et «estimat av vannbårne sykdommer assosiert med offentlig drikkevann, i gjennomsnitt 16,4 millioner årlige tilfeller av endemiske vannbårne sykdommer. Disse tilfellene inkluderer ikke tilfeller assosiert med ikke-offentlig drikking. vannsystemer, flaskevann, rekreasjonsvann og ikke-drikkevann.»

Vi er alle klar over tiden vår regjering bruker på å holde vannforsyningen vår fri for forurensninger og sunn nok til vårt forbruk, men det er klart, som CDC-rapporten sier, tester har blitt utført og funnet forurensninger i den andre enden av vannforsyningen kontrollert. med streng overholdelse og standarder, er den andre enden hjemmene våre.

En artikkel om hvordan cyster (Cryptosporidium, Giardia, Entamoeba og Toxoplasma) er resistente mot klor, slik at de lett (og ofte) kan passere gjennom den kommunale vanndesinfeksjonsprosessen. Det forårsaker gastrointestinale sykdommer, til og med død for de svakeste. Kilde til forurensning: Animalsk eller menneskelig avfall, forurenset mat. Akseptabelt nivå i vann: NULL. NSF Standard 53 dekker fjerning av cyster. (De fleste vannfiltre for hele huset er bare standard 42 for klor og sediment.)

CDC definerer Cryptosporidium – (Cryptosporidiosis) som en diarésykdom forårsaket av mikroskopiske parasitter, Cryptosporidium, som kan leve i tarmene til mennesker og dyr og overføres i avføringen til en infisert person eller dyr. Både sykdommen og parasitten er kjent som «Crypto». Parasitten er beskyttet av et ytre skall som lar den overleve utenfor kroppen i lange perioder og gjør den svært motstandsdyktig mot klorbaserte desinfeksjonsmidler. I løpet av de siste 2 tiårene har Crypto blitt anerkjent som en av de vanligste årsakene til vannbåren sykdom (rekreasjonsvann og drikkevann) hos mennesker i USA. Parasitten finnes i alle regioner i USA og over hele verden.

Mens våre vannskiller og reservoarpersonale ivaretar kvaliteten på vannforsyningen vår, så snart disse standardene og alle tiltakene som byråer som Environmental Protection Agency (EPA) ikke lenger håndhever er distribuert, er vannet vårt nå sårbart for forurensninger fra sprukne rør og til og med gamle, forringede rørsystemer.

Gitt alle disse faktaene og tallene, ville det være uaktsomt fra vår side om vi ikke tok noen grep for å hindre spredning av disse forurensningene; Våre barn, våre foreldre og helsen til fremtidige generasjoner er avhengig av oss. Og det ville ikke ta oss lang tid å starte ganske enkelt med å få ut budskapet og øke bevisstheten. Vi kan gjøre vår egen forskning og se etter svar, eller til og med den enkleste handlingen med å filtrere vannkilden vår kan gjøre en stor forskjell. Ingen skal være i mørket, og vi fortjener alle muligheten til å nyte en forfriskende drink fra springen uten å bekymre oss for konsekvensene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *