Surviving Beyond The FOMO – Hvordan velge et vinnende ICO-prosjekt for langsiktig verdi

Av | februar 2, 2023

I en verden drevet av hype og FOMO [Fear Of Missing Out]blir det tydeligere for hver dag at en flittig krypto-entusiast må ha en lakmustest for å velge et token å støtte i en verden der ekte levedyktige prosjekter er vanskelige å finne og gode prosjekter med langsiktige utsikter er enda vanskeligere å skille fra penger. ‘shitcoins’.

Med den nylige utviklingen der de fleste nye kryptoer når rekordlave nivåer, og nye ICO-prosjekter ikke lever opp til hypene etter Crowdsale, er det nå vanlig at skuffede ‘investorer’ går rundt og legger skylden på ICO-promotørene på sosiale medier, i stedet for å skylde på. seg selv for ikke å ha gjort riktig due diligence for å velge en mest sannsynlig vinner etter mengden salg før de kjøpte et token under sin ICO.

Fra min omfattende observasjon så det ut til at de fleste kryptokjøpere ganske enkelt kjøpte mynter under en ICO basert på FOMO (Fear of Missing Out) skapt av mesterne av hypen bak disse myntene. Mange kjøpte rett og slett uten å forstå formålet med mynten etter ICO, eller hva tokenet skulle gjøre etter Crowdsale. Når ingenting skjedde etter ICO, som ofte er tilfellet nå for mange ICOer, hoppet de på sosiale medier for å skrike blodig drap.

Nylig avsluttet jeg og teamet mitt en omvisning i Afrika og noen deler av USA for å promotere Nollycoin ICO. Vi organiserte og sponset forskjellige konferanser, holdt AMA-pressemøter (Ask Me Anything) og holdt mange en-til-en-møter med kryptohvaler, små investorer og kryptomillionær-wannabes i alle farger.

Gjennom det hele var en ting som overrasket meg utover alt annet at DE FLESTE token-innehavere ikke hadde INGEN ANNING om den underliggende virksomheten eller prosjektet bak token-salget de deltok i.

Enda merkeligere i min observasjon var det utrolige faktum at mange ikke kunne fortelle deg verdiforslaget til prosjektet, dets mål eller planen til selskapet for å forstyrre markedet og få tak i en del av kjøperne i deres bransje. De kjøpte rett og slett ICO fordi flere telegrammer eller Facebook-sider de besøkte fortsatte å fortelle dem at de skulle kjøpe. Hodl og kjøp mer’. De fleste handlet ganske enkelt på flokkinstinkt i stedet for objektiv overveielse.

Nå, hvis de fleste av menneskene jeg møtte bare var tenåringer eller mennesker uten utdanning, ville jeg ikke blitt så overrasket over nivået av uvitenhet til mange av krypto-‘investorene’ jeg møtte. Tvert imot, mange av dem jeg møtte var høyskoleutdannede og folk med en eller annen form. Likevel kunne mindre enn 10 % av dem lett artikulere hvorfor de kjøpte en mynt i forventning om at den ville øke i verdi over tid. Overalt hvor jeg gikk var det svært få i mengden som kunne fortelle meg navnet, erfaringen og evnen til bedriftslederne i selskapet som selger myntene.

Det eneste de fleste av dem kunne påpeke var at myntene ble anbefalt av ‘respekterte’ influencere når fakta har bevist at de fleste av dem ble betalt frysninger for å skape FOMO og respektabilitet for ellers ubrukelige shitcoins.

Utover de såkalte falske influencerne, var alt mange kryptokjøpere visste at navnene på teamlederne var russiske, kinesiske eller koreanske, selv om de absolutt ikke visste noe om dem. Det var som om alt du trengte for å ha en vellykket ICO var å liste opp navn på personer fra Korea eller Kina eller Russland som ingen engang kunne bekrefte med et enkelt Google-søk.

Selv om jeg er enig i at det absolutt er mange ting å vurdere for å avgjøre om symbolene til et prosjekt vil øke i verdi over tid, tror jeg at syretesten, og de mest umiddelbare evalueringskriteriene, burde være nytten av selve mynten utenom det som ville skje i kryptobørsene.

Selv om de fleste eiere av kryptotokene jeg møtte ikke engang visste det, er realiteten at hvis du kjøpte et token fra de fleste ICO-er, «investerte» du egentlig ikke i det selskapet. Du ville ikke kjøpe aksjer i selskapet, og du kjøpte ikke noe verdipapir fra selskapet.

Og i beste fall, det du gjorde da du kjøpte tokens under de fleste ICO-er var å «donere» til et prosjekt i bytte mot å få en nytte-token eller mynt som juridisk ikke hadde noen reell verdi utover forretningsøkosystemet kontrollert av det utstedende selskapet.

Med andre ord, bortsett fra håpet ditt om at prisen på tokenene ville «måne» eller stige for å gjøre deg til millionær, er det ikke mye annet du kan gjøre med tokenet enn å nyte nytten knyttet til det av ICO-selskapet, hvis noen.

Siden ingen virkelig kunne forutsi med sikkerhet hvordan en Crypto ville prestere på en kryptobørs når den endelig kom dit, og siste erfaring har vist at prisene på de fleste tokens mest sannsynlig vil dykke i nesen de første ukene etter å ha treffet en børs ( på grunn av store salg fra spekulanter), vil det være fornuftig for deg å se på hvilken annen verdi eller nytte du kan få fra tokenet ditt, utover den forventede «mooning» på børsen.

Ettersom kryptorevolusjonen fortsatte å reve, forvandle og tilpasse seg forskjellige utviklinger i markedet, er den eneste måten å sikre at pengene dine ikke blir kastet i rennesteinen å være sikker på at du fortsatt kan bruke disse tokenene for å få utmerket verdi og fordeler selv om du kunne selge det for fortjeneste umiddelbart på en børs.

Når du tar denne avgjørelsen, må du stille deg selv dette primære spørsmålet: Hva er verdi, produkt eller tjeneste som selskapet som selger tokenet med genererer som vil gi meg nok verdi for pengene mine til å gjøre dette kjøpet verdt tiden min?

I en verden med krasjet priser på tokens på forskjellige børser, jo flere muligheter du har til å oppnå virkelige livsutnyttelse med et token utenfor den forventede noteringen på kryptobørsen, desto større er sjansene for at du ikke ville ende opp med å bli frustrert eller strandet med tokens som er ubrukelige for deg.

Så du må spørre om og om igjen: HVIS denne mynten aldri ble handlet på en børs, ville jeg fortsatt være glad for at jeg støttet visjonen? Hvis dette tokenet mister 70 % av verdien på en børs, kan jeg fortsatt bruke det og få valuta for pengene mine andre steder med det?

Hvis du ikke kunne svare positivt på disse spørsmålene etter å ha gjennomgått WHITEPAPER og investert selskapets krav, bør du tenke deg om to ganger før du kjøper den mynten.

En fersk case-studie

Ta en nåværende ICO som Nollycoin, som er tokenet som driver et Blockchain-aktivert filmdistribusjonsøkosystem. Promotorene av mynten har laget forskjellige verktøyscenarier for kjøpere av mynten for å sikre at uansett hva som skjer med Nollycoin på kryptobørsen, vil deres støttespillere og token-hodlere fortsette å smile.

Noen av de store nytten knyttet til Nollycoin-tokenet i Nollytainment-økosystemet inkluderer

• Evne til å bruke Nollycoin-tokens for å se eksklusive filmer på kinoer og filmhus

• Evne til å bruke Nollycoin-tokens for å få tilgang til tusenvis av filmer på deres Netflix-on-steroids blockchain-filmdistribusjon.

• Evne til å bruke Nollycoin-tokens til å kjøpe produkter og tjenester på NollyMall som er som en Amazon-plattform for underholdningsbaserte produkter.

• Evne til å bruke Nollycoin-tokenene til å betale for skolepenger på NOLLY Academy-plattformen og partnerselskaper

Som du kan se, utover den normale forventningen om at tokens kan være notert på en kryptoutvekslingsplattform, må du se forbi hypen til en ico, den umiddelbare og potensielle nytten av tokenet og levedyktigheten til det underliggende prosjektet bak det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *