The Wild West Crypto Show fortsetter

Av | februar 25, 2023

Her er et spørsmål som dukker opp ofte: Hvordan velger jeg hvilken kryptovaluta jeg skal investere i – er ikke alle like?

Det er ingen tvil om at Bitcoin har tatt brorparten av kryptovalutamarkedet (CC), og det skyldes i stor grad dens FAME. Dette fenomenet ligner mye på det som skjer i nasjonal politikk rundt om i verden, hvor en kandidat fanger flertallet av stemmene basert på FAME, snarere enn noen beviste evner eller kvalifikasjoner for å styre en nasjon. Bitcoin er pioneren i dette markedsområdet og fortsetter å samle nesten alle markedsoverskrifter. Denne FAME betyr ikke at den er perfekt for jobben, og det er ganske kjent at Bitcoin har begrensninger og problemer som må løses, men det er uenighet i Bitcoin-verdenen om hvordan man best kan løse problemene. Etter hvert som problemene vokser, er det en kontinuerlig mulighet for utviklere til å starte nye mynter som adresserer spesielle situasjoner, og dermed skille seg fra de rundt 1300 andre myntene i dette markedsområdet. La oss se på to Bitcoin-rivaler og utforske hvordan de skiller seg fra Bitcoin, og fra hverandre:

Ethereum (ETH) – Ethereum-mynten er kjent som ETHER. Hovedforskjellen fra Bitcoin er at Ethereum bruker «smarte kontrakter» som er kontoholdingsobjekter på Ethereum-blokkjeden. Smarte kontrakter er definert av skaperne deres, og de kan samhandle med andre kontrakter, ta avgjørelser, lagre data og sende ETHER til andre. Utførelsen og tjenestene de tilbyr leveres av Ethereum-nettverket, som alt er utover hva Bitcoin eller andre blokkjedenettverk kan gjøre. Smart Contracts kan fungere som din autonome agent, følge instruksjonene og reglene dine for å bruke valuta og starte andre transaksjoner på Ethereum-nettverket.

Ripple (XRP) – Denne mynten og Ripple-nettverket har også unike funksjoner som gjør den til mye mer enn bare en digital valuta som Bitcoin. Ripple har utviklet Ripple Transaction Protocol (RTXP), et kraftig økonomisk verktøy som lar børser på Ripple-nettverket overføre penger raskt og effektivt. Grunntanken er å plassere penger i «gateways» hvor kun de som kan passordet kan låse opp midlene. For finansinstitusjoner åpner dette for enorme muligheter, siden det forenkler betalinger over landegrensene, reduserer kostnader og gir åpenhet og sikkerhet. Alt dette gjøres med kreativ og intelligent bruk av blokkjedeteknologi.

Mainstream media dekker dette markedet med siste nyheter nesten hver dag, men det er liten dybde i historiene deres… de er stort sett bare dramatiske overskrifter.

Det ville vesten-showet fortsetter…

De 5 aksjene som plukker krypto/blokkjede er opp i gjennomsnitt 109 % siden 11/17 desember. De ville svingene fortsetter med daglige svingninger. I går hadde vi Sør-Korea og Kina de siste for å prøve å skyte ned boomen i kryptovalutaer.

Torsdag sendte Sør-Koreas justisminister, Park Sang-ki, globale bitcoin-priser midlertidig fallende og virtuelle myntmarkeder i uro da han skal ha sagt at regulatorer forbereder lovgivning for å forby handel med kryptovaluta. Senere samme dag kom det sørkoreanske departementet for strategi og finans, et av hovedmedlemsbyråene i den sørkoreanske regjeringens arbeidsgruppe for regulering av kryptovaluta, og sa at deres avdeling er ikke enig med den for tidlige uttalelsen fra Justisdepartementet om et potensielt handelsforbud for kryptovaluta.

Mens den sørkoreanske regjeringen sier at handel med kryptovaluta ikke er noe mer enn gambling, og de er bekymret for at industrien vil etterlate mange borgere i det fattige huset, er deres virkelige bekymring tap av skatteinntekter. Dette er den samme bekymringen alle regjeringer har.

Kina har vokst til en av verdens største kilder til gruvedrift av kryptovaluta, men nå ryktes det at regjeringen ser på å regulere den elektriske kraften som brukes av gruvedatamaskinene. Over 80 % av den elektriske kraften til å utvinne Bitcoin i dag kommer fra Kina. Ved å stenge gruvearbeidere, ville regjeringen gjøre det vanskeligere for Bitcoin-brukere å verifisere transaksjoner. Gruvedriften vil flytte til andre steder, men Kina er spesielt attraktivt på grunn av svært lave strøm- og tomtekostnader. Hvis Kina følger opp med denne trusselen, vil det være et midlertidig tap av gruvekapasitet, noe som vil føre til at Bitcoin-brukere ser lengre tidtakere og høyere kostnader for transaksjonsverifisering.

Denne ville turen vil fortsette, og på samme måte som internettboomen, vil vi se noen store vinnere, og til slutt noen store tapere. I likhet med internettboomen, eller uranboomen, er det også de som kommer inn tidlig som vil blomstre, mens masseinvestorene alltid dukker opp på slutten og kjøper seg inn på toppen.

Følg med!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *