trevifontenen mynt

Av | mai 26, 2023

Trevifontenen er en av Romas mest ikoniske landemerker, og også en av de mest populære turistattraksjonene i byen. Den majestetiske fontenen er den største i byen, og dens skjønnhet og historie har fanget oppmerksomheten til besøkende fra hele verden i mange år.

En av de mest interessante tingene med Trevifontenen er skikken med å kaste mynter i vannet. Ifølge denne skikken vil de som kaster en mynt i fontenen, være sikret en retur til Roma. Men det stopper ikke der. Hvis du kaster to mynter i fontenen, vil du finne deg selv å forelske deg i en vakker italiener. Hvis du kaster tre mynter i vannet, vil du snart gifte deg med denne personen.

Selv om denne skikken muligens kan virke naiv, så er det faktisk en vakker og romantisk tradisjon som har eksistert i flere tiår. Fontenen har vært et sted for mange par til å uttrykke sin kjærlighet og sette sin forening inn i stein – eller i dette tilfellet, i vann. Både romantisk og sentimental, denne skikken har blitt en del av Romas rike kultur.

Men hva skjer egentlig med alle myntene som blir kastet i Trevifontenen? Hver eneste dag, samler rengjøringspersonalet flasker og bøtter full av mynter fra vannet. Pengene blir samlet inn, og deretter donert til veldedighet. Faktisk, er det anslått at tusenvis av euro blir samlet inn fra fontenen hvert år, som deretter går til veldedige organisasjoner i Roma.

Trevifontenen har også vært et populært sted for filming. Mange velkjente filmer, inkludert Fellinis La Dolce Vita og The Lizzie McGuire Movie, har brukt fontenen som en av sine innspillingssteder. Den imponerende fontenen har også blitt en populær ramme for fotografering og blir ofte brukt i bryllup og portrettfotografering.

I tillegg til den romantiske skikken med å kaste mynter i fontenen, er Trevifontenen en vakker skulptur i seg selv. Fontenen, som ble designet i 1732, er en hyllest til havet og havmaktene, og den overflod av fruktbare kilder som ligger under byen Roma. De fantastiske skulpturene i fontenen inkluderer et bilde av havguden Neptun, to Tritoner, og to hester som trekker Neptuns vogn.

Trevifontenen er en av de mest vakre og ikoniske attraksjonene i Roma, og kast av en mynt i vannet har blitt en sentimentale skikken som besøkende kan ta med seg hjem. Mens skikken kan virke naiv på overflaten, har det vært en del av Romas rike historie og kultur i flere tiår. Men enda viktigere, det gir en form for å bringe turister til å donere til veldedighet og å oppleve kjærligheten og skjønnheten i denne fantastiske byen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *