valuta vietnam mynt

Av | juni 19, 2023

Vietnams valuta er kjent som vietnamesisk dong (VND), og myntenheten brukt i landet er også kalt dong. Dong er den offisielle valutaen i Vietnam og brukes til å betale for varer og tjenester over hele landet. I denne artikkelen vil vi utforske mer om valutaen og myntene i Vietnam.

Vietnamesisk dong er kjent for sin lav verdi i forhold til andre valutaer. På grunn av dette kan en ha en følelse av at man blir «millionær» i Vietnam, da mange av prisene er svært høye sett i forhold til selve valutaen. Eksempelvis kan en enkel matbit koste flere hundre tusen dong.

Siden dong har en lav verdi, er det vanlig å håndtere store mengder med kontanter i Vietnam. Dette kan virke overveldende for utenlandske besøkende i begynnelsen. Det er derfor viktig å være nøye med å telle pengene for å sikre at du har fått riktig vekslepenger.

Myntene i Vietnam er ikke like vanlige som sedlene. Myntene kommer i forskjellige valører, inkludert 200 VND, 500 VND, 1000 VND og 2000 VND. Disse myntene er vanligvis laget av rustfritt stål og har en firkantet form.

Det er imidlertid viktig å merke seg at myntene ikke er veldig utbredt i bruk, spesielt de med høyere valører. Mange steder vil bare godta sedler, spesielt hvis beløpet er stort. Derfor kan det være lurt å ha sedler tilgjengelig når du handler i Vietnam.

Det er flere steder du kan veksle penger i Vietnam, for eksempel banker, vekslingskontorer og noen hoteller. Det anbefales å sjekke valutakursen før du veksler penger for å sikre at du får den beste prisen.

Når du reiser til Vietnam, kan det være lurt å ha noe vietnamesisk dong tilgjengelig før avreise, slik at du har penger til de første utgiftene ved ankomst. Det er også lurt å ha tilgang til flere betalingsmåter, for eksempel kredittkort eller debetkort, for å unngå å måtte håndtere store mengder med kontanter hele tiden.

I tillegg er det viktig å være oppmerksom på potensielle valutafeller og sikkerhetstiltak når du håndterer penger i Vietnam. Vær forsiktig når du veksler penger på gaten, og hold alltid et øye med pengene dine for å unngå tyveri eller svindel.

Samlet sett er vietnamesisk dong valutaen i Vietnam og brukes til å betale for varer og tjenester. Selv om myntene ikke er like vanlige som sedlene, er det fortsatt viktig å være oppmerksom på dem og håndtere penger på en forsiktig og sikker måte når du besøker landet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *